Perioada de asistență pentru Windows 7 s-a încheiat la 14 ianuarie 2020

Perioada de asistență pentru Windows 7 s-a încheiat la 14 ianuarie 2020


Microsoft s-a angajat să ofere 10 ani de asistență de produs pentru Windows 7 atunci când a fost lansat produsul, pe 22 octombrie 2009. Această perioadă de 10 ani s-a încheiat acum și Microsoft a întrerupt suportul pentru Windows 7, ca să ne putem concentra investițiile în susținerea unor tehnologii mai noi și unor experiențe noi deosebite. Data exactă a sfârșitului perioadei de asistență pentru Windows 7 a fost 14 ianuarie 2020. Asistența tehnică și actualizările de software de la Windows Update care ajută la protejarea PC-ului nu mai sunt disponibile pentru produs. Microsoft recomandă cu tărie să treceți la Windows 10, pentru a evita situațiile în care aveți nevoie de service sau de asistență care nu mai este disponibilă.

Ce înseamnă sfârșitul perioadei de asistență pentru mine?

După 14 ianuarie 2020, PC-urile care rulează Windows 7 nu mai primesc actualizări de securitate. Prin urmare, este important să faceți upgrade la un sistem de operare modern, cum ar fi Windows 10, care poate oferi cele mai recente actualizări de securitate pentru a vă menține pe dvs. și datele în siguranță. În plus, serviciul pentru relații cu clienții Microsoft nu mai este disponibil pentru a furniza asistență tehnică Windows 7. Serviciile asociate pentru Windows 7 sunt, de asemenea, întrerupte în timp. De exemplu, anumite jocuri, cum ar fi jocul de table pe internet și jocul Dame pe internet, precum și Ghidul de programe electronice pentru Windows Media Center sunt programate să fie întrerupte în ianuarie 2020.

Ce trebuie să fac?

Pentru majoritatea utilizatorilor Windows 7, trecerea la un dispozitiv nou cu Windows 10 este calea recomandată de acum înainte. PC-urile de astăzi sunt mai rapide și mai ușoare, însă și mai puternice și mai sigure, și sunt disponibile la un preț mediu, considerabil mai mic decât cel al unui PC obișnuit de acum opt ani. Ghidul nostru vă poate ajuta să alegeți un PC nou în doar câțiva pași simpli. Ghidul nostru vă poate ajuta să alegeți un PC nou în doar câțiva pași simpli.
Doriți să aflați mai multe despre Windows 10? Consultați pagina noastră de prezentare generală pentru a afla mai multe.

Pot face upgrade PC-ului meu existent la Windows 10?

Pentru a profita de cele mai recente capacități de hardware, vă recomandăm să treceți la un PC nou cu Windows 10. Ca alternativă, PC-urilor Windows 7 compatibile li se poate face upgrade prin achiziționarea și instalarea unei versiuni complete a software-ului. Pentru mai multe informații, consultați Upgrade-ul la Windows 10: Întrebări frecvente.

Cum pot face upgrade la Windows 10 gratuit?

Oferta de upgrade gratuit la Windows 10 s-a încheiat la 29 iulie 2016. Pentru a obține Windows 10 va trebui să cumpărați un dispozitiv nou sau, dacă aveți un PC compatibil, să cumpărați o versiune completă de software pentru a face upgrade dispozitivului existent. Vă recomandăm să nu instalați Windows 10 pe un dispozitiv mai vechi, deoarece unele dispozitive Windows 7 nu sunt compatibile cu Windows 10 sau ar putea prezenta o disponibilitate redusă a caracteristicilor.

Ce se întâmplă în cazul în care continui să utilizez Windows 7?

Dacă veți continua să utilizați Windows 7 după ce se termină perioada de asistență, PC-ul dvs. va funcționa, dar va fi mai vulnerabil la riscurile de securitate și la viruși. PC-ul dvs. va continua să pornească și să ruleze, dar nu va mai primi actualizări de software, inclusiv actualizări de securitate de la Microsoft.

Windows 7 mai poate fi activat după 14 ianuarie 2020?

Windows 7 poate fi instalat și activat în continuare după sfârșitul perioadei de asistență; totuși, sistemul va fi mai vulnerabil la riscurile de securitate și la viruși, din cauza lipsei actualizărilor de securitate. După 14 ianuarie 2020, Microsoft recomandă insistent să utilizați Windows 10 în loc de Windows 7.

Internet Explorer va beneficia în continuare de asistență în Windows 7?

Asistența pentru Internet Explorer pe un dispozitiv Windows 7 a fost întreruptă și la 14 ianuarie 2020. Pentru că este o componentă a sistemului Windows, Internet Explorer urmează ciclul de viață al asistenței pentru sistemul de operare Windows pe care este instalat. Consultați Întrebări frecvente despre ciclul de viață – Internet Explorer pentru mai multe informații.

Microsoft Security Essentials va continua să protejeze PC-ul după încheierea perioadei de asistență?

Microsoft Security Essentials (MSE) va continua să primească actualizări de semnături după 14 ianuarie 2020. Totuși, platforma MSE nu mai este actualizată. Faceți clic aici pentru a afla mai multe despre Microsoft Security Essentials.

Ce se întâmplă dacă rulez Windows 7 Enterprise?

Dacă utilizați Windows ca parte a unui mediu de lucru, vă recomandăm să consultați mai întâi departamentul IT sau să consultați Suportul pentru implementarea Windows 10 pentru a afla mai multe.

Ce se întâmplă cu Windows 7 Embedded?

Windows pentru dispozitive încorporate, cum ar fi bancomatele și pompele de benzină, are date ale ciclului de viață care diferă uneori de cele ale versiunilor de Windows care sunt utilizate pe dispozitive PC.

Pot să mut programele existente pe un nou PC cu Windows 10?

Pentru cea mai bună experiență posibilă, vă recomandăm să faceți o instalare nouă a programelor și aplicațiilor dvs. pe noul PC Windows 10. Microsoft Store are o varietate de aplicații de la terți care pot fi descărcate și instalate cu ușurință. Pe PC-ul Windows 10, puteți deschide Microsoft Store selectând pictograma de pe bara de activități sau căutând „Microsoft Store” în caseta de căutare din bara de activități.

Pentru orice software care nu este disponibil în prezent în Microsoft Store, vă recomandăm să accesați la site-ul oficial al firmei și să descărcați versiunea de Windows 10 de acolo. În situații limitate, unele software-uri mai vechi nu au o versiune actualizată care este compatibilă cu Windows 10.

Ce impact va avea data de sfârșit a perioadei de asistență pentru Windows 7 asupra aplicațiilor mele Microsoft Office?

Experiența dvs. poate fi diferită, în funcție de versiunea Office pe care o rulați. Pentru a afla mai multe, consultați Sfârșitul perioadei de asistență pentru Windows 7 și Office. Este important să rețineți că Windows 7 nu mai primește actualizări de securitate, lăsând dispozitivul vulnerabil în fața amenințărilor de securitate. Așadar, dacă rulați Microsoft Office pe un PC cu Windows 7, vă recomandăm să treceți pe un nou PC cu Windows 10.

De ce am primit o notificare despre Windows 7?

Asistența pentru Windows 7 s-a încheiat la 14 ianuarie 2020. Primiți notificări în calitate de client Windows 7 pentru a vă reaminti că dispozitivul dvs. nu mai este acceptat și nu mai primește actualizări de securitate.  Vă recomandăm să treceți la un PC nou cu Windows 10.  Mai multe informații despre notificare sunt disponibile aici.

Preluare: https://support.microsoft.com/ro-ro/help/4057281/windows-7-support-ended-on-january-14-2020