Microsoft a lansat oficial Windows 8, cel mai nou sistem de operare al companiei. Nimic nou, a fost doar o lansare oficiala pentru ca deja se stia tot despre Windows 8.

CEO Microsoft, Steve Ballmer, a declarat: „Pentru prima data, Windows beneficiaza de suport ARM si procesorul Intel Atom eficent din punct de vedere energetic, pentru a transforma ceea ce cunoasteti astazi in ceva destul de nou si destul de puternic”.
 
Steven Sinofsky, sef al Windows Group, a descris noul sistem de operare ca reprezentand o noua era pentru Windows: „Am construit Windows 8 pe temelia Windows 7. Oricine poate beneficia de imbunatatirea caracteristicilor de baza”. Acesta a evidentiat imbunatatirile pe un PC Windows 7, dupa efectuarea upgrade-ului la Windows 8. Microsoft sustine ca upgrade-ul va face PC-ul sa ruleze cu 33% mai rapid.
 
Noul sistem de operare reprezinta cel mai inalt nivel de colaborare in intreaga industrie si include AMD si Intel, a declarat Sinofsky, in incercarea de a atrage dezvoltatorii pe noua platforma.
 
„Windows are cea mai larga selectie de aplicati. Cu Windows 8 vom introduce un nou val de aplicatii touch-enabled construite pe un API reimaginat, cea mai simpla si rapida modalitate de a livra aplicatiile pentru Windows”, a adaugat Sinoksy, subliniind ca Windows Store reprezinta o mare oportunitate pentru dezvoltatori.